Slyngevugge motor har ændret dagligdagen for småbørnsfamilier

Har du, eller kender du småbørns forældre, så har du helt sikkert hørt om en slyngevugge. Det har været et varmt emne de sidste par år, og er det i virkeligheden en obligatorisk anskaffelse, hvilken skal man vælge og skal det være med eller uden motor? Sidstnævnte er et af de store spørgsmål, og mange vælger at ty til en model med en vuggemotor, når der skal anskaffes en slyngevugge. Langt de fleste vælger at købe en slyngevugge med motor, da en slyngevugge motor kan stå for selve vuggen og man derfor har begge hænder fri til at foretage sig ting og sager. Det er en super luksus, at have et værktøj som en slyngevugge med en motor til rådighed – men hvad er en slyngevugge motor, hvordan fungere den, og hvilke slyngevugger skal man så gå efter hvis man ikke selv ønsker at vugge slyngevuggen op og ned med håndkraft?

 

Hvad er en slyngevugge motor? En slyngevugge motor er en anordning som installeres i et vuggestativ, lige over selve slyngevuggens fjeder som holde selve vuggen. De fungere ved at en snor monteres på slyngevuggen, og i et fast interval trækker snoren op i vuggen og giver derefter slip, så der kommer en vuggende “op og ned”-rytme. Ved at have en vuggemotor slipper man derfor selv at skubbe op og ned i slyngevuggen hele tiden, og man sikrer at intensitet og rytme er jævn og ensartet. En slyngevugge motor kan

 

Hvilke slyngevugger har en slyngevugge motor, og hvilke kan anbefales? Det er det spørgsmål de fleste spørger efter, når de er på udkig efter en vuggemotor. Langt de fleste slyngevugger på markedet i dag har en vuggemotor, heraf er de mest populære selvfølgelig Moonboon som er dansk og markedsleder i Danmark, Nonomo som er tysk og markedsleder i tyskland og så Membantu som er en lidt mindre men også ekstremt populær spiller på det danske marked. Det er baseret på vores research de tre største inden for det marked, som hedder slyngevugger med en slyngevugge motor. Hvis man dykker lidt ned i de mindre kendte og udbredte mærker, er der skudt mange mindre danske mærker op de sidste par år – det inkludere bl.a. Babynohr og Dayie, som også har deres egen vuggemotor. Derimod er der en veletableret spiller på markedet, som laver vugger i form af naturesway og Leander. NatureSway laver en klassisk slyngevugge, som nok er blevet brugt som inspiration af mange andre mærker, da de var først – men de har ikke en vuggemotor i deres sortiment. De fastholder den klassiske stil, og at man skal vugge slyngevuggen med håndkraft. Leander har lavet en helt anden type vugge, og tilbyder heller ikke en vugge – deres vugge kan i det hele taget slet ikke vugges op og ned.

 

Hvorfor så i det hele taget købe en slyngevugge med motor? Det er simpelthen bare bedre og lettere. Du får begge hænder fri, mens du er garanteret en dejlig vuggende søvn til dit barn mens du kan udføre andre gøremål. Er det en luksus man ønsker, så kan man netop købe det med en slyngevugge motor, og for langt de fleste vil det i dag være en decideret gamechanger.

Du kan læse meget mere om slyngevugger, slyngevugge motor og slyngevugge stativer –  og alt det andet tilbehør der kan findes til slyngevugger, samt læse anmeldelser og mere på www.slyngevugge-guiden.dk – din guide til at give din baby en god søvn.