Stativ til slyngevugge – sådan får du valgt det rigtige stativ

Et stativ til slyngevuggen kan løse mange af de besværligheder og udfordringer, der kan opstå når man bruger en slyngevugge. Det kan nemlig hurtigt vise sig at mulighederne for at hænge sin slyngevugge op er få, hvis man er afhængig af at hænge sin slyngevugge op i en krog i loftet, eller i vindue- og dørkarme.

Af den årsag er man ofte begrænset til at bruge slyngevuggen, på de steder hvor der er mulighed for at hænge slyngevuggen op. Vil man derfor gerne på tur, og have sin slyngevugge med, er det derfor ofte nødvendigt først at sikre sig, at der er mulighed for at hænge slyngevuggen op der hvor man skal hen.

På samme måde hvis man gerne vil opholde sig i haven eller andre udendørs steder om sommeren, så er der naturligvis ikke umiddelbart mulighed for at kunne hænge sin slyngevugge op.

Har du behov for at bruge din slyngevugge i forskellige rum i hjemmet i løbet af dagen, eller vil du gerne kunne bruge din slyngevugge udendørs, eller når du er på tur, så er et stativ til slyngevuggen den oplagte løsning.

Det smarte ved et stativ er som sagt, at man kan flytte rundt på det efter behov, så man ikke længere er begrænset af at kunne bruge sin slyngevugge, på de steder hvor man har hængt en krog i loftet, eller i vindue- og dørkarme.

Så står du med et behov eller ønske om at få et stativ til din slyngevugge, så læs med her hvor vi kommer med brugbar viden om stativer til slyngevugger, og kommer med vores bud på de 3 bedste stativer til slyngevugger på markedet.

Se vores bud på de bedste stativer til slyngevugger her

Stativ til slyngevugge

Vores bud på de 3 bedste stativer til slyngevugger

Her får du vores bud på de 3 bedste stativer til slyngevugger, inklusiv information om priser, funktioner, fordele og meget mere, med to modeller fra Nonomo, og en enkelt model fra Moonboon.

De forskellige stativer har hver deres fordele, hvor det ene er et helt almindeligt stativ, og de to andre kommer med nogle ekstra funktioner, såsom mulighed for opsætning af motor og tipi funktion.

Nonomo Basic stativ

Stativ til slyngevugge

Få et billigt stativ der opfylder alle nødvendige behov lige her

Forhandler: Koalabarn.dk

Pris: 1.299

 • Max. bæreevne: 15 kg.
 • Højde: 200 cm.
 • Areal: 112 x 112 cm.

Med dette stativ får du opfyldt alle de nødvendige behov, da stativet er nemt at skille ad og samle igen uden værktøj, hvilket gør stativet nemt at transportere og flytte rundt på. Du kan derfor hurtigt få flyttet stativet rundt i hjemmet, ud i haven, eller med på tur, som gør det nemmere at have opsyn på sit barn i løbet af dagen.

Dette stativ er det prisvenlige valg her på listen, og er velegnet til dig der blot ønsker et stativ der skal kunne klare det nødvendige, uden at det skal komme med alle mulige ekstra funktioner.

Nonomo Basic stativet har en maximum bærevægt på 15 kg. Stativet fylder 200 cm. i højden, og har et gulvareal på 112 x 112 cm.

Nonomo Tipi stativ

Stativ til slyngevugge

Få et smart stativ der nemt kan omdannes til en tipi ved at klikke her

Forhandler: Mamamilla.dk

Pris: 1.499 kr.

Til forskel fra Nonomo Basic stativet er Tipi stativet designet med en flad top, der gør det nemt at binde et tæppe omkring toppen, så stativet hurtigt kan omdannes til en Tipi.

I Tipi’en kan børnene lege og opholde sig, men er samtidig praktisk, hvis man eksempelvis er udendørs og gerne vil kunne afskærme sit barn fra skadelige vejrforhold og lignende.

Tipi stativet er nemt at skille ad og samle igen uden værktøj, og kan hurtigt transporteres rundt, så du er sikret altid at kunne tage din slyngevugge med på tur, ud i haven, eller hvor du ellers har behov for at have din slyngevugge.

Nonomo Tipi stativet har lige som Nonomo’s Basic stativ en maximum bærevægt på 15 kg, er med sine 194 cm. lidt kortere i højden, men har til gengæld et lidt bredere gulvareal på 125 x 125 cm. hvilket skyldes Tipi funktionen.

 • Max. bæreevne: 15 kg.
 • Højde: 194 cm.
 • Areal: 125 x 125 cm.

Moonboon stativ

Stativ til slyngevugge

Få det ultimative stativ til din slyngevugge her

Forhandler: Moonboon.dk

Pris: 1.895 kr.

Det dyreste stativ af vores udvalgte stativer her på listen, men stadig et super godt stativ, som ikke mindst udmærker sig ved at der kan påsættes en motor på stativet, som forbedrer den effekt som dit barn får af at være i sin slyngevugge.

På samme måde som med Tipi stativet fra Nonomo, så er Moonboon stativet også designet med en flad top, der gør det hurtigt at omdanne stativet til en tipi. Stativet er dertil nemt at skille ad og samle igen, så det er praktisk at have med på tur, eller hvis man gerne vil flytte rundt på stativet i hjemmet.

Som noget andet ved dette stativ, kan nævnes at specialisterne bag designet har udviklet en sikkerhedsstrop, som har til formål at gribe dit barn hvis fjederen knækker. Med dette stativ får du derfor ekstra garanti for sikkerheden.

Vil du gerne have den fulde pakke, komplet med øget komfort og sikkerhed, så er Moonboon stativet uden tvivl for dig.

Stativet fra Moonboon har en maximum bæreevne på 15 kg, og kommer med en højde på 203 cm. Vær opmærksom på at dette stativ er en smule højere end normale stativer, som gør det muligt for stativet at få tilkoblet en motor.

 • Max. bæreevne: 15 kg.
 • Højde: 203 cm.

Sådan vælger du det rigtige stativ til din slyngevugge

Her er nogle af de overvejelser du kan gøre dig inden du vælger dit nye stativ:

 • Hvor sikkert og stabilt er stativet
 • Om det kan skilles ad og samles igen
 • Hvor nemt det er at samle og skille ad
 • Er der mulighed for montering af motor
 • Har du plads til at have stativet stående

Det er vigtigt at være opmærksom på de behov som både du selv har, men også på de behov som dit barn har.

Er i meget ude af hjemmet kan det være praktisk at vælge en model, der er nem at pakke sammen og sætte op igen, så man nemt og hurtigt kan tage den med på farten.

Det er som sagt også vigtigt du er opmærksom på dit barns behov, som af den ene eller anden årsag kan have brug for ekstra komfort, og hvor det kan være hensigtsmæssigt at få et stativ med plads til motor. Stativer med motor øger nemlig komforten som dit barn opnår i slyngevuggen.

Nogle stativer kommer også med større sikkerhed end andre, så er sikkerhed et punkt man vægter højt, så bør man i sagens natur vælge et stativ der tilbyder den største sikkerhed.

Du bør selvfølgelig også sikre dig at du finder et stativ du har plads til, da du skal være opmærksom på at det godt kan fylde lidt. Tjek derfor op på areal målet inden du køber, så du er sikker på du har pladsen til at have det stående.

Endeligt er der også et spørgsmål om økonomi, som selvfølgelig er afgørende for hvilke stativer der er mulighed for at købe. Selv med de mest almindelige former for stativer uden nogle ekstra funktioner, er man dog som forældre stadig sikret et super praktisk redskab til sin slyngevugge, som med sikkerhed vil bringe glæde så længe man gør brug af sin slyngevugge og stativ.

Se vores bud på de bedste stativer til slyngevugger her

En god slyngevugge går hånd i hånd med stativet

En ting er få anskaffet et godt stativ, men hvis ikke slyngevuggen lever op til standarden, så nytter det ingenting. Slyngevuggen er nemlig afgørende for at dit barn opnår de optimale betingelser, i kombinationen mellem slyngevugge og stativ.

Ved at følge sundhedsstyrelsens anbefalinger på området, kan du bedst muligt sikre dig, at dit barn får de optimale betingelser ved ophold i sin slyngevugge. Sundhedsstyrelsens anbefalinger er som følger:

 • Der skal være god mulighed for at dit barn kan bevæge sig
 • Dit barn skal have den rette temperatur
 • Sørg for at dit barns ansigt ikke er dækket til

Slyngevugge

Benyt en fast madras ved brug til nattesøvn

Vil du gerne kunne bruge din slyngevugge om natten, herunder i kombination med dit stativ, er det vigtigt at du sørger for at dit barn ligger på en fast madras. Dit barn har nemlig ikke godt af at ligge hele natten på en madras uden fast bund, da der opstår risiko for skader, blandt andet på rygsøjlen.

Da slyngevugger er kendetegnet ved ikke at have en fast bund, er det derfor nødvendigt at se på muligheden for at få en hængevugge. En hængevugge er nemlig i modsætning til slyngevugger, kendt for at have en fast bund.

Se vores bud på de bedste stativer til slyngevugger her