Derfor er en slyngevugge noget af det bedste udstyr, du kan have til din baby

Der findes uendelige mængder af produkter, der bliver markedsført til nybagte familier. Som nybagt mor eller far kan det være rigtigt svært at navigere i den jungle af produkter, og finde ud af hvilke af produkterne, der er essentielle, og hvilke der er mindre vigtige. Udover en legemåtte er slyngevuggen nok den vigtigste genstand, du kan købe for at gøre livet godt for dit nyfødte barn og for din familie.

Slyngevuggen simulerer babyens erfaring af at have været inde i sin mors mave. Dette er optimalt, fordi oplevelsen af at have været inde i morens mave associeres med tryghed og en permanent opfyldelse af alle babyens behov. Jo mere, vi kan skabe omgivelser, der minder om babyens oplevelse i morens mave, jo mere rolig og glad vil babyen derfor være.

Slyngevuggen giver optimal søvn til din baby

Det kan tydeligt ses på babyers adfærd, at oplevelsen af at ligge i slyngevuggen minder meget om oplevelsen af at være i morens mave. Babyer, der ligger i en slyngevugge frem for en anden type af vugge sover længere. Samtidig skriger de mindre, og de er mere tilbøjelige til at grine og smile. Dette er en gevinst på rigtigt mange måder. Det er selvfølgeligt en gevinst for babyen selv, fordi babyen har det bedst muligt.

Det er også en stor gevinst for barnets udvikling på lang sigt, fordi oplevelser af tryghed og komfort i den helt tidlige barndom alt andet lige fører til et bedre mentalt helbred senere i livet. Endeligt er det også en gevinst for barnets forældre, fordi et veltilfreds og sovende barn giver et større overskud for forældrene.

Med et større overskud er det lettere at være den bedste udgave af sig selv, så man kan være en god forælder, både for barnet i slyngevuggen og for eventuelle andre børn i familien. Der er altså masser af rigtigt gode grunde til at anskaffe en slyngevugge. Slyngevuggen er også ret økonomisk smart, fordi den oftest kan sælges videre til en ret god pris, når babyen er blevet for stor til at bruge den.