Sådan bruger du fysiske redskaber til at hjælpe dit barns udvikling

Som forælder vil vi vores børn det bedste, og vi vil derfor også gerne give dem de bedste forhold til at understøtte deres udvikling. Dette kan du gøre gennem købet af legetøj, underholdning og møbler!

Selv de helt små har brug for sit eget rum

Selvom dit barn stadig er meget lille, eller det måske endda er en baby, så er der store fordele ved at give dine børn deres eget rum.

Efter 6 måneder bør baby begynde at sove i et separat værelse for at styrke deres tiltro til, at mor og far altid vil dukke op igen, selvom de forsvinder i en kort periode. Barnet skal bare kalde, og forældrene kommer løbende. Dette hjælper dem med at udvikle en tiltro til omverden og sikkerhed i sig selv.

3 stykker grej, som vil hjælpe dit barns udvikling

Barnets udvikling starter allerede fra den dag, hvor de kommer til verden, og den fortsætter gennem hele deres barndom. Derfor skal du også give dem redskaberne til at udvikle sig. Nogle af disse redskaber kommer i fysisk form:

1. Det rigtige legetøj kan hjælpe hjernens udvikling

Alt legetøj kan hjælpe et barns udvikling. Det er dog vigtigt, at det rigtige legetøj gives på de rigtige punkter i deres udvikling, for at de giver bedst muligt udbytte.

Musik og dans er dog noget, som er gavnligt i næsten alle tidspunkter af udviklingen, da det stimulerer hjerneaktivitet og sanserne. Senere hen hjælper det også motorikken. Denne form for leg kaldes babyrytmik.

2. Slyngevuggen skærper babyens udvikling

For de helt små babyer, så handler det om at skærpe og stimulere sanserne, så barnet får lov til at opleve sin omverden – selvfølgelig på en sikker og gavnlig måde.

En måde at stimulere babys sanser på, samt vugge dem til ro, er med en slyngevugge.

3. Løbehjulet hjælper dit barns mobilitet og modighed

Når barnet bliver lidt ældre og har brug for mere fysisk aktivitet, så er det en god ide at købe et løbehjul.

Dette er et stykke legetøj, som hjælper dem med at bruge kroppen på en ny måde, men samtidig er det også nemmere at styre og mere sikkert end en cykel.

Barnets tidlige udvikling påvirker dem senere i livet

Det er vigtigt at træne dit barn til at være nysgerrig på sig selv og sin omverden samt føle sig tryg i at prøve nye ting. Dette kan du gøre med de rigtige redskaber.